Opettajat ja muu henkilökunta

Opettajat2

Pauliina Almonkari

huilu

Olen opinnoissani perehtynyt laaja-alaisesti erilaisiin huiluihin ja valmistunut musiikkipedagogiksi Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta (soittimenani huilu) sekä musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta (soittiminani renessanssi- ja barokkihuilu sekä nokkahuilu). Viihdyn opetustyössä ja olen saanut ilokseni opettaa kaikenikäisiä oppilaita jo parinkymmenen vuoden ajan. Työskentelen aktiivisesti myös muusikkona.

Johtoajatukseni opettajana on luoda soittotunneille kannustava, hyväksyvä ja luovuutta ruokkiva ilmapiiri, jossa on hyvä ja hauska oppia. Kaikki huilunsoitosta kiinnostuneet, lämpimästi tervetuloa tunneilleni!

Helena Holma

Piano

Olen Helena Holma ja valmistuin musiikkipedagogiksi Keski-Suomen konservatoriosta. Suoritin myös pianonsoiton A-tutkinnon ja musiikin erikoistumisopintoja. Olen opettanut kaikenikäisiä oppilaita useissa musiikkikouluissa yli 20 vuoden ajan. Lisäksi olen valmistunut pianonvirittäjäksi. Opettajana haluan löytää oppilaan oman maailman ja räätälöidä opetuksen sen mukaan. "Opettaminen ei ole veden kantamista, vaan tulen sytyttämistä".

Kristiina Kattelus

Laulu

Olen Kristiina Kattelus; äänenkäytön, laulun ja musiikkiteatterin ammattilainen. Olen valmistunut klassiseksi laulunopettajaksi Tampereen konservatoriosta ja musiikkiteatterinäyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta sekä täydentänyt popjazz-lauluopintojani Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Olen sekä musiikin tyylilajien että äänenkäytön suhteen kaikkiruokainen ja tätä monipuolisen, mutta terveen äänenkäytön ilosanomaa haluan jakaa eteenpäin. Olen opettanut kaikenikäisiä laulajia, aloittelijasta ammattilaiseen jo yli 20 vuotta. Ennen Musikea toimin 14 vuotta Lahden Ammattikorkeakoulun laulun lehtorina.

Olet tervetullut tunnilleni  huoltamaan ääntäsi tai kehittämään sitä laulullisesti haluamaasi suuntaan. Minkä ikäisenä tahansa, yksin tai ryhmässä, viikoittain tai tiiviskurssina. Tervetuloa löytöretkelle Sinun ääneesi!

Motto: ’Minkä ilotta oppii, sen surutta unohtaa’

Marika Kokko (vanhempainvapaalla 4/2019 alkaen)

Piano, pianovalmennus

Olen Marika Kokko ja valmistuin musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2014. Opiskelin esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa ja suoritin pääinstrumentistani pianosta korkeimman tutkinnon, A-tutkinnon. Opiskelin myös Itävallassa, Salzburgissa Korkeakoulu Mozarteumissa vuonna 2013. Konsertoin ja keikkailen säännöllisesti opetuksen ohella.

Opetan Musikessa pianonsoittoa ja musiikin perusteita. Tunneillani haluan luoda oppilailleni kannustavan ja positiivisen ilmapiirin, jonne ovat tervetulleita lapset ja aikuiset, vasta-alkajat ja konkarit. Tervetuloa musisoimaan!

Anu Kosonen

Piano

Olen Anu Kosonen ja toiminut Musikessa vuodesta 2004 alkaen. Olen opiskellut Helsingin Ammattikorkeakoulu Metropoliassa ja koulutukseltani olen pianopedagogi. Työskentelen laaja-alaisesti musiikin parissa ja opetuksessani pyrin hyödyntämään monipuolisuuttani eri musiikkityylien suhteen. Näin voin ottaa oppilaiden toiveet mahdollisimman hyvin huomioon ohjelmistoa valittaessa.

 

Kirsi Lindell

Opinto- ja taloussihteeri

Olen Kirsi Lindell, Musiken koulusihteeri. Koulutukseltani olen HSO-sihteeri. Aikaisempi työkokemukseni on kertynyt pääasiassa kustannusalalta, ja vapaa-aika kuluu pitkälti irlanninsusikoiriemme kanssa touhutessa. Musiikkiopistotoimintaan olen päässyt tutustumaan perheemme nyt jo aikuisten vaskipuhaltajien kautta. Itse en soita mitään instrumenttia, ja on ollut upeaa saada nähdä, kuinka innostava opettaja ylläpitää ja laajentaa lapsen suhdetta soittamiseen ja musiikkiin yleensä. Hienointa omalla kohdallani on ollut yhteissoiton rakentumisen seuraaminen. 

 

Tuuli Lukkarinen

Kanteleet

Olen Tuuli Lukkarinen ja valmistuin musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2012, opiskeltuani kanteleensoittoa sekä esittävän säveltaiteen että kansanmusiikin koulutusohjelmissa. Olen opettanut kanteleensoittoa eri musiikkiopistoissa eri-ikäisille oppilaille yli kymmenen vuoden ajan. Musikella olen opettanut syksystä 2012. Kanteleen lisäksi soitan kelttiharppua.

Soittamisesta voi löytää tärkeän itseilmaisun kanavan, josta on iloa koko eliniäksi. Haluan tukea oppilasta monipuolisen soittotaidon ja -tekniikan rakentamisessa. Kannustan oppilaita tuomaan rohkeasti esiin omia kiinnostuksen kohteitaan. Tunneilla voidaan soittaa monenlaista ohjelmistoa, kuten taidemusiikkia, kansanmusiikkia sekä pop-musiikkia ja säveltää myös omia kappaleita. Kanteleen kaunis ääni on nautittavaa kuultavaa, joka inspiroi luovuuteen heti alkeista asti. Kantele sopii soittimeksi sekä lapsille että aikuisille.

Jukka Malinen

Klassinen kitara

Olen Jukka Malinen ja koulutukseltani klassisen kitaran pedagogi. Opiskelin Helsingin Ammattikorkeakoulu Metropoliassa opettajanani Juan Antonio Muro. Olen ollut myös vaihto-oppilaana Italiassa Veronan konservatoriossa. Sivuinstrumenttina minulla on ollut mm. teorbi ja renessanssiluuttu.

Klassisella kitaralla ei nimestään huolimatta soiteta vain klassista musiikkia, vaan sille on sävelletty myös monen tyylistä modernia musiikkia. Käytän opetuksessa myös improvisointia ja erityylisten laulujen vapaasäestystä soinnuilla. Pyrin parhaani mukaan huomioimaan oppilaan omat kiinnostuksen kohteet ja räätälöimään sitä osaksi harjoiteltavaa soitto-ohjelmistoa.

Teemu Mikkola

Rummut ja lyömäsoittimet, bändit, kuoro

Olen Teemu Mikkola ja valmistunut 2006 Stadia Ammattikorkeakoulusta rumpu- ja bändisoitonopettajaksi. Perheeseeni kuuluu kolme lasta ja vaimo. Harrastan meditointia, shindovenytyksiä ja lenkkeilyä.

Juha Mäki

Bändipajat, bändit, sähkökitara, muskarit,

Olen Juha Mäki ja toimin Musikessa bändipajaopettajana. Opiskelen tällä hetkellä Metropolia AMK:ssa musiikin varhaiskasvatusta ja taiteen soveltavaa käyttöä. Olen myös valmistunut sosionomiksi (AMK) ja tehnyt töitä päiväkodeissa noin kymmenen vuoden ajan. Lisäksi levitän musiikin ilosanomaa viikoittain Neljänsuora- yhtyeen riveissä. Sähkökitara on pääinstrumenttini, mutta soittimien suhteen olen ”kaikkiruokainen”. Keikkailen myös oman Mölyapinat- lastenorkesterin kanssa. Omien biisien tekeminen on lempipuuhaani, niin yksin kuin yhdessä lasten tai aikuisten kanssa. Erityisesti pidän juuri bändisoitosta ja siinä syntyvästä yhteisfiiliksestä. Kuuntelen myös lasten ideoita ja asioita herkällä korvalla, niin musiikillisten kuin muidenkin tärkeiden juttujen suhteen.

Maarit Mäkinen 

Sello 

Olen Maarit Mäkinen ja toimin Musikessa sellonsoiton opettajana. 

Koulutukseltani olen Musiikkipedagogi (YAMK). Valmistuin Metropolia ammattikorkeakoulusta v. 2017 tehden ylemmän korkeakoulututkintoni tutkimusaiheenani: ”Erityisherkkä lapsi musiikkiopistossa”. Sellonsoiton A-tutkinnon suoritin v. 2011 Lahden ammattikorkeakoulussa sellotaiteilija Raimo Sariolan johdolla. 

Lisäksi olen Suzuki-sellonsoiton opettaja. 

Opettajana olen herkkävaistoinen ja haluan kohdata jokaisen oppilaani yksilönä ja omanlaisena persoonana. Sellonsoiton opetukseni painottuu klassiseen musiikkiin, mutta otan huomioon oppilaiden toiveet myös muista musiikin genreistä.  Soittotunneilla opimme soittotaidon, mutta opetusfilosofiani pääpaino on auttaa löytämään rakkaus musiikkia ja taidetta kohtaan. 

Pauliina Okkonen

Rehtori, alttoviulu, viulu, suzuki-opetus

Olen Pauliina Okkonen, Musiken rehtori ja alttoviulunsoitonopettaja, sekä suzuki-opettaja. Musiikkialan koulutukseltani olen musiikkipedagogi AMK. Lisäksi olen opiskellut Tanskassa suzuki-menetelmää ja suorittanut siellä 3. tason suzuki-opettajan tutkinnon alttoviulussa. Lisäksi olen opiskellut musiikkiterapiaa. Olen myös koulutukseltani agrologi AMK sekä maatalous- ja metsätieteiden maisteri. 

Pedagogina pidän punaisena lankana musiikin ilon kokemisen ja tuottamisen. Kun yhdelle oppilaalle se merkitsee tavoitteellista tähtäämistä kohti ammattilaisuutta, toinen musisoi rentoutuakseen kiireisen arjen vastapainoksi. Pienille soittajille haluan tarjota monipuolisen tutustumisretken soittoharrastuksen eri mahdollisuuksiin ja musiikkikokemuksiin ja vanhemmille oppilaille näkymän eri polkuihin, joita soittimen kanssa voi kulkea. Monipuolinen oppilasjoukkoni koostuukin alle 3-vuotiaista suzuki-valmennusryhmäläisistä aina positiivisin, mutta kunnianhimoisin mielin harrastaviin koululaisiin sekä aikuisiällä soittoharrastusta lämmitteleviin tai kokonaan alusta aloittaviin aikuisiin.

Tiina Rekki-Laakso

Musiikkileikkikoulu, kantelevalmennus

Sain itselleni parhaan mahdollisen ammatin keväällä 2008, kun valmistuin Helsingin Ammattikorkeakoulusta (nykyinen Metropolia) Musiikkipedagogiksi, erikoistumisalana varhaisiänmusiikkikasvatus. Tätä antoisaa työtä olen tehnyt siitä lähtien. Aloitin musiikkileikkikoulunopettajana työskentelyn jo opiskelujeni ohella Mannerheimin Lastensuojeluliitossa Laaksolahdessa. Jatkoin työskentelyä sen lisäksi Tapaninkylässä, Käpylässä, sekä Helsingin Työväenopistossa. Olen toiminut myös lastentarhanopettajana yksityisessä päiväkodissa Vuosaaressa, sekä Helsingin Kaupungin päiväkodissa. Nämä molemmat työt tukevat toisiaan erinomaisesti ja olikin suuri kunnia saada tehdä molempia. Hämeenkylän muskarissa aloitin syksyllä 2013 ja äitiyslomalle jäin 2015. Nyt onkin ilo ja kunnia päästä Musiken kanssa tekemään yhteistyötä! Olen varma että yhteistyöstämme tulee erittäin hedelmällinen!

Muskariopena työskentely on parasta mitä tiedän. Siinä saa toteuttaa itseään parhaalla mahdollisella tavalla, eli lasten kautta. Lapset, kun ovat parhaimpia kertomaan ja näyttämään, mistä he pitävät ja mistä eivät. Käytän tunneillani aina musiikin neljää eri työtapaa: laulua, soittoa, liikuntaa, sekä kuuntelemista. Tunnin rakenteeni onkin yleensä sama, vain aiheet vaihtuvat joko vuodenajan tai teeman mukaan. Pyrin myös käyttämään tunneillani monipuolista ohjelmistoa (aina vähän vanhaa ja vähän uutta). Urallani olen opettanut 0-6v. lapsia, joista jokainen ikäryhmä on ainutlaatuinen.

Opetusfilosofianani on tarjota kaikille laadukasta ja elämyksellistä opetusta musiikin eri keinoin, sekä herättää vilpitön rakkaus musiikkiin!

Veli-Matti Silanterä

Sähköbasso ja kontrabasso

Olen Veli-Matti Silanterä ja toimin Musiken kontra- ja sähköbasson opettajana. Koulutukseltani olen musiikkipedagogi AMK. Toimin opetuksen ohella muusikkona laaja-alaisesti eri musiikin tyylisuuntien parissa useiden kokoonpanojen ja projektien kanssa. Koen, että vahvuuteni opettajana onkin monipuolisuus sekä useiden musiikkigenrejen tuntemus.

Opetuksessani pyrin olemaan mahdollisimman oppilaslähtöinen ja löytämään jokaisen oppilaan sisäisen motivaation. Pyrin tuomaan esiin jokaisen oppilaan vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet ja ohjata heitä löytämään oman musiikillisen äänensä. 

Tero Tuomisto

Sähkökitara, bändisoitto, ukulele, musiikin hahmotusaineet

Olen Tero Tuomisto ja olen opiskellut Oulunkylän Pop/Jazz konservatoriossa soitonopettajalinjalla pääinstrumenttinani sähkökitara. Minulla on pitkä kokemus ammattimuusikon työstä mm. televisiossa, teatterissa, studiossa ja keikoilla.

Olen opettanut aiemmin sähkökitara- ja bändisoittoa musiikkiluokkalaisille mm. Oulunkylän- ja Vantaankosken kouluissa. Lukion ja peruskoulun musiikin tuntiopettajana Olen toiminut mm. Kristiinan kaupungin lukiossa, Ressun yhteiskoulussa ja Kanniston koulussa.

Soitonopettajana pyrin olemaan pedagogisesti rohkaiseva, monipuolinen ja joustava, ottaen huomioon oppilaiden erilaiset tarpeet, edellytykset ja kiinnostuksen kohteet. Teknisten ja tiedollisten valmiuksien lisäksi yritän luoda mahdollisimman laajan ja ennakkoluulottoman kuvan musiikista, minkä pohjalta oppilaat voivat saada soittamisesta elinikäisen harrastuksen, vaikka omien musiikkimieltymysten mukaisesti.